Grønt køleanlæg skal løfte uddannelse af køleteknikere

Den Jyske Håndværkerskole har modtaget et nyt CO2-køleanlæg til undervisningsbrug til skolens kommende køleteknikere. Donationen kommer på baggrund af at vi hos H. Jessen Jürgensen mærker en stigende interesse for køleanlæg med naturlig kølemidler og gerne vil hjælpe med at udbrede viden om teknikken.

Når lærlinge på uddannelse til køletekniker i fremtiden møder ind på Den Jyske Håndværkerskole bliver det blandt andet med et splinternyt CO2-anlæg på skemaet.

Skolen har hidtil brugt en ældre generation af CO2-anlæg til undervisningen, men nu kan skolens lærere undervise ud fra den seneste nye teknologi, da skolen har fået doneret et nyt anlæg fra H. Jessen Jürgensen.

"Vi vil gerne støtte op om fremtiden, hvor der bliver mere fokus på de grønne anlæg med naturlige kølemidler. Som nyuddannet køletekniker er det vigtigt at have prøvet det udstyr, man kommer ud for at installere og servicere, og derfor har vi valgt at donere et moderne og miljøvenligt standard CO2-anlæg til skolen,
siger Ulrich Basse, Business Manager hos H. Jessen Jürgensen.


Donationen er et komplet køleanlæg, som består af en SCM Frigo Unit, en Walter Roller fordamper og Carel-komponenter til styring af fordamperen og rumtemperaturen. Til sammen udgør komponenterne et anlæg med moderne teknik, og køleteknikerne vil møde denne type anlæg eller et med en tilsvarende teknologi.

I kølebranchen har man udsigt til endnu flere restriktioner på traditionelle HFC-anlæg i fremtiden, så køleanlæg baseret på naturlige kølemidler vinder frem med stigende interesse hos blandt andet detailhandlen og i industrien.
 

Nyt udstyr giver endnu bedre køleteknikere

Hos Den Jyske Håndværkerskole glæder man sig over donationen af det nye anlæg. I dag benytter skolen en blanding af ældre og nye undervisningsanlæg til at uddanne nye køleteknikere, og nyt udstyr giver muligheder for at uddanne lærlinge endnu bedre. 

"Det betyder allermest for vores lærlinge, at de har noget godt udstyr at øve sig på. Ét er at forstå et anlæg teoretisk, noget andet er at se og bruge anlægget fysisk. Med et nyt CO2-anlæg kan vi levere køleteknikere med bedre kompetencer til erhvervslivet. Vi håber da også, at andre virksomheder lader sig inspirere og vil tænke på os med lignende donationer i fremtiden,
siger Morten Dalby, der er uddannelseschef for køleuddannelsen på Den Jyske Håndværkerskole.

Der er en stigende interesse for køletekniske fag, og Den Jyske Håndværkerskole tager imod flere og flere lærlinge og kursister, der kommer for at studere køleteknik.

Uddannelsesklart anlæg

CO2-anlægget til Den Jyske Håndværkerskole er et standard køleanlæg, men det bliver leveret i en speciel, uddannelsesklar version, som er god til undervisningsbrug.   

" Vi har lavet en specialiseret model, hvor der er glasplade ind til kompressoren - hjertet i anlægget. Der er sat lys i, og der er mærkater, som fortæller noget om de enkelte komponenter, hvilket alt sammen er med til at gøre anlægget nemt at overskue og lettere at forstå,
siger Thomas Toft, salgsingeniør hos H. Jessen Jürgensen, og fortsætter;

"Selvom CO2 kølemidlet har være fremme i en del år, er CO2-anlæg fortsat nye for mange teknikere, og vi vil gerne understøtte bedre kendskab til anlæggene. Teknikken skal leve hos dem, der kommer til at arbejde med den i fremtiden. Vi håber, at vi med donationen giver skolen de bedste muligheder for at uddanne og klæde de kommende køleteknikere på til den verden, som de kommer ud at arbejde i.

Cubo 2 Katalog

Vil du vide mere om CUBO2 CO2-anlæg fra SCM Frigo? 

Hent det aktuelle CUBO2 katalog, som indeholder et effektivt sortiment af CO2 condensing units til både køl og frost. 

Mere infomration omkring donationen

Thomas Toft

Thomas Toft
Salgsingeniør


Direkte: +45 76 33 61 18 
Mobil: +45 92 44 11 54
Email: tto@hjj.dk
Kolding

Ulrich Basse

Ulrich Basse
Business Unit Manager


Direkte: +45 87 52 17 20
Mobil: +45 20 89 04 61
Email: uba@hjj.dk
Aarhus N

Hjælp til at finde det rette miljøvenlige anlæg?
Grib fat i en af vores kompetente medarbejdere