CO2 condensing units - fremtidens køleanlæg

CO2 condensing units har de senere år fundet mere og mere indpas i kølebranchen. Eftersom der fremadrettet kommer strammere og strammere restriktioner af de traditionelle HFC kølemidler er det nødvendigt at finde alternativer - og her er CO2 det helt rigtige alternativ! 

Anvendelse af HFC’er som kølemiddel skal begrænses, da de har negativ effekt på den globale opvarmning ved deres kraftige påvirkning på drivhuseffekten. Flere af HFC-gasserne er meget kraftige drivhusgasser og er alle opført på listen over uønskede stoffer. Man bør derfor tilstræbe at undgå at bruge HFC’er som kølemiddel.

CO2 condensing units anvender CO2 i stedet for kølemiddel, hvilket gør dem langt mere miljøvenlige grundet deres mindre påvirkning.

 

Hvor kan CO2 condensing units bruges henne?

CO2 køleanlæg er velegnet til en lang række forskellige formål, som blandt andet større og mindre supermarkeder, medicinalvirksomheder samt andre steder. Anlæggene kan fås i forskellige størrelser og ydelser, som gør at ingen opgave er for stor til et CO2 anlæg. Så med andre ord så kan et CO2 anlæg bruges alle steder! 
 

Hvad skal man være opmærksom på?

Er man vant til at arbejde med traditionelle køleanlæg kræver det tid at sætte sig ind i at arbejde med CO2 anlæg, da der her arbejdes med højere tryk og det derved vil være andre forhold man skal være opmærksom på.
Er du i tvivl om installation, gennerelle spørgsmål eller brug for rådgivning omkring CO2 condensing units så er du altid velkommen til at kontakte en af vores specialister indenfor dette område - Så er du sikret, at alt bliver udført korrekt.

 

Hvilke typer findes der?

CO2 condensing units findes i forskellige typer og størelser. Alt efter hvilken opgave, der skal løses kan der findes en CO2 løsning, som kan klare opgaven. De fås blandt andet indenfor køl, frost, luftkølet units og vandkølet units.        

 

Hvilke fordele er der ved CO2 condensing units?

Skærpede restriktioner omkring HFC kølemidler og den øgede fokus på miljøvenlige alternativer vil betyde, at CO2 vil blive fremtidens kølemiddel!
Dets mange fordele vil gøre at flere og flere anlæg i fremtiden vil anvende CO2 frem for de velkendte kølemidler. Miljøpåvirkningen er langt mindre - derudover er driftsomkostninger også billigere.  

 

 

Find mere information omkring CUBO2-serien

Cubo2 Smart

CUBO2 Smart er en serie miljøvenlige CO2 Condensing Units til medium- og lavtemperatur køleanlæg. Miljøvenligt alternativ til traditionelle HFC aggregater.

 

Cubo2 Aqua

CUBO2 Aqua er en serie miljøvenlige CO2 Condensing Units til medium- og lavtemperatur køleanlæg. Miljøvenligt alternativ til traditionelle HFC aggregater.

 

Cubo2 Plus

CUBO2 Plus er en serie miljøvenlige CO2 Condensing Units til medium- og lavtemperatur køleanlæg. Miljøvenligt alternativ til traditionelle HFC aggregater.